NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Sudionike zasjedanja CCEE-a primio predsjednik Josipović
"Naše je uvjerenje da u ovom trenutku Crkva i javne vlasti moraju sve više surađivati međusobno na dobrobit cijelog društva", kazao je kardinal Erdő

Sudionici 40. plenarnog zasjedanja Vijeća europskih biskupskih konferencija na čelu s Predsjedništvom, susreli su se 1. listopada u predsjedničkim dvorima na Pantovčaku s hrvatskim predsjednikom dr. Ivom Josipovićem.

Pozdravljajući visoke goste, predsjednik Josipović je istaknuo važnost obitelji za svaku europsku zemlju pa tako i Hrvatsku. "Obitelj je temeljna jedinica na kojoj se gradi svako društvo i danas je pred velikim izazovima", naglasio je Predsjednik.

Zahvalu predsjedniku Josipoviću u povodu primanja uputio je predsjednik CCCE, ostrogonsko-budimpeštanski nadbiskup, kardinal Péter Erdő, kazavši kako biskupi s radošću prate vitalnost crkve u Hrvatskoj i njen trud da surađuje i ima dobre odnose s javnim vlastima u zemlji kako bi, kazao je, svi zajedno promicali zajedničko dobro i cjeloviti razvoj ljudske osobe.

"Ovdje se osjećamo na svojevrsnom europskom raskrižju i upravo je stoga vaš europski identitet tako ukorijenjen i toliko cijenjen", kazao je kardinal Erdő. Tema zasjedanja je obitelj, kazao je, a obitelj nije važna tema samo za Crkvu nego za cijelo društvo.

"Zdravlje obitelji i zdravlje društva su međusobno povezani", naglasio je i dodao kako zna da Hrvatska tom pitanju posvećuje pažnju i nastoji pomoći obiteljima kako bi se spriječilo pretjerano starenje stanovništva.

"Naše je uvjerenje da u ovom trenutku Crkva i javne vlasti moraju sve više surađivati međusobno na dobrobit cijelog društva", kazao je kardinal Erdő koji je Josipoviću poklonio ikonu sa zaštitnicima Europe. (TUZG/HINA)

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured