NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
U Madridu se očekuje više od dva milijuna mladih
O pripremama i očekivanjima za Svjetski dan mladih 2011. u Madridu govorio izvršni direktor toga događaja Yago de la Cierva.

Yago de la Cierva, izvršni direktor Svjetskog dana mladih (SDM) koji će se iduće godine održati u Madridu održao je danas konferenciju za novinare nakon što je tijekom prijepodneva sudionike zasjedanja Vijeća europskih biskupskih konferencija upoznao s pripremama za taj veliki događaj. Istaknuo je kako je Svjetski dan mladih veliki dar crkvi u Španjolskoj te da je taj događaj postao izvanredno sredstvo evangelizacije. Zbog njegove snažne duhovne dimenzije prihvatili smo se te vrlo zahtjevne zadaće rekao je de la Cierva dodavši kako stalno imaju na umu da se ne izgubi iz vida ono najbitnije, da je taj susret prigoda da se mladi osobno susretnu s Kristom.

Govoreći o karakteristikama madridskoga skupa istaknuo je kako će biti jako „španjolski". Naime, kao i svi dosadašnji i u Madridu će SDM biti u duhu domaćina, jer upravo je želja Svete Stolice da susreti mladih ne budu jednolični nego u znaku žive kulture i vjere zemlje domaćina. Uz to ovaj će susret biti u znaku suvremenih tehnologija sa željom da se privuče što više mladih ljudi koji su napose preko interneta uključeni u mnoge društvene mreže. U tome smislu bit će otvorena web tv na kojoj će se izravno pratiti događanja SDM-a, a španjolski telekomunikacijski operatori će omogućiti voditeljima skupina besplatno komuniciranje putem sms-a. Istaknuo je da su organizatori dobili podršku i španjolske vlade koja će između ostaloga osigurati besplatne vize za sudionike, olakšati pristup javnim prostorima te dati olakšice sponzorima.

Po procjenama organizatora susret u Madridu će biti najbrojniji do sada. Očekuje se više od dva milijuna mladih, više od 20 tisuća volontera te će biti podijeljeno oko 8 milijuna ručkova. Prijave mladih iz cijeloga svijeta su započele 1. srpnja i do sada je već prijavljeno više od 170 tisuća mladih.

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured