NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Papa Benedikt XVI. pohodit će Hrvatsku 2011. godine
Papa će pohoditi Hrvatsku, najvjerojatnije u prvoj polovici iduće godine. U sklopu Papinog pohoda bit će održan Nacionalni obiteljski dan.

Papa Benedikt XVI. prihvatio je poziv Hrvatske biskupske konferencije, Predsjednika RH i Predsjednice Vlade RH da posjeti Hrvatsku, objavili su danas, 29. listopada, predsjednik HBK đakovačko-osječki nadbiskup mons. Marin Srakić, nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić i predsjednik RH dr. Ivo Josipović u Uredu predsjednika RH.

"To je veliki događaj za Hrvatsku" rekao je predsjednik RH dr. Ivo Josipović te izrazio veliko zadovoljstvo zbog pohoda Svetoga Oca istaknuvši kako će taj posjet biti poticaj da se ustraje u reformama i ujedno jasna poruka Europi da Hrvatska jest europska zemlja koja će svojom kulturom i tradicijom doprinijeti boljitku našega kontinenta.

Pohod Svetoga Oca jednoj državi i crkvi uvijek je radosna vijest, osobito za vjernike rekao je kardinal Josip Bozanić podsjetivši kako su poziv Papi uputili Hrvatska biskupska konferencija, Predsjednik RH i Predsjednica Vlade RH. Kardinal je dodao da će Papa doći u Zagreb, i to najvjerojatnije u prvoj polovici 2011. godine, te da će u sklopu pohoda Svetoga Oca biti održan Nacionalni obiteljski dan. Kardinal Bozanić je uz to rekao da je Papa u svojem pismu istaknuo kako će tijekom svojega posjeta Hrvatskoj hodočastiti na grob bl. Alojzija Stepinca. 

Predsjednik HBK nadbiskup Marin Srakić istaknuo je da su hrvatski biskupi pozvali Papu da nas posjeti upravo u Godini obitelji i da će u tom smislu Papin pohod biti veliki znak i poticaj našim obiteljima. Papa dolazi da nas ohrabri, da ohrabri svećenike, Crkvu i naš narod te da nam pruži podršku i potporu na putu prema Europi, rekao je nadbiskup Srakić naglasivši kako će i ovaj pohod kao i prethodna tri sluge Božjega pape Ivana Pavla II. zlatnim slovima biti upisan u povijest našega naroda.

 

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured