NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Program Papinog pohoda Hrvatskoj 2011.
Priopćenje HBK i Državnog odbora za pripremu i praćenje pohoda svetoga oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj

Hrvatska biskupska konferencija i Državni odbor za pripremu i praćenje pohoda svetoga oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj imaju čast i radost priopćiti program Apostolskog putovanja pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj.

Sveti će Otac boraviti u Zagrebu u subotu 4. i nedjelju 5. lipnja 2011. godine, a geslo pohoda bit će "Zajedno u Kristu".

Nakon svečanog dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci Papa će se susresti s predsjednikom Republike Hrvatske gospodinom Ivom Josipovićem u Uredu Predsjednika RH na Pantovčaku i predsjednicom vlade Republike Hrvatske gospođom Jadrankom Kosor u Apostolskoj nuncijaturi.

U Hrvatskom narodnom kazalištu Sveti Otac susrest će se s predstavnicima kulture, akademske zajednice, poduzetnika, civilnog društva, politike, diplomatskog zbora te s poglavarima vjerskih zajednica.

Na kraju prvoga dana Papa će biti na molitvenom bdijenju s mladima na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Središnja točka pastirskog pohoda Republici Hrvatskoj bit će svečano euharistijsko slavlje u povodu Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, koje će Sveti Otac predvoditi u nedjelju 5. lipnja, na zagrebačkom Hipodromu.

Poslije svete mise papa Benedikt XVI. predmolit će molitvu "Kraljice neba" i iz Zagreba, u svom tradicionalnom nedjeljnom podnevnom obraćanju, uputiti poruku vjernicima diljem svijeta.

U nedjelju popodne Papa će u zagrebačkoj katedrali predmoliti molitvu Večernje u zajedništvu s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima. Potom će se Sveti Otac pomoliti na grobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Hrvatska u radosti i ovaj put iščekuje dolazak Petra naših dana pape Benedikta XVI.

 

Zagreb, 20. prosinca 2010.

 

mons. Marin Srakić, nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki, predsjednik HBK

 

g. Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova i europskih integracija, predsjednik državnog odbora za pripremu i praćenje posjeta Svetog Oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj

 

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured