NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Kardinal Bozanić o nasilju protiv kršćana u Egiptu i na Bliskom istoku
"U svim europskim biskupskim konferencijama održane su ili će se održati inicijative molitve i solidarnosti pridružene zahtjevu da se međunarodna zajednica založi da se stane na kraj nasilju koje sve ljude ostavlja preneraženima"
"Pridružujemo se Benediktu XVI. koji je i jučer, sa čitavom Crkvom, molio da Bog 'učvrsti u svima vjeru, nadu i ljubav i udijeli utjehu zajednicama koje su u kušnji' i istom Papinom odlučnošću molimo da se okonča nasilje protiv kršćana i protiv svih vjernika ostalih religija, protiv čovječanstva", izjavio je 7. siječnja zagrebački nadbiskup i potpredsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) kardinal Josip Bozanić za talijansku katoličku izvještajnu agenciju SIR u vezi progona protiv kršćana u Egiptu i na Bliskom istoku. "U svim europskim biskupskim konferencijama", dodao je kardinal, "održane su ili će se održati inicijative molitve i solidarnosti pridružene zahtjevu da se međunarodna zajednica založi da se stane na kraj nasilju koje sve ljude ostavlja preneraženima". "Ostale kršćanske Crkve dijelile su i dijele zahtjev za poštivanjem vjerske slobode a i predstavnici ostalih religija izrazili su zabrinutost i solidarnost", rekao je kardinal Bozanić.
Molitva je, zaključio je kardinal Bozanić, najviši i najdjelotvorniji izraz kršćanske vjere, molimo za žrtve, za njihove obitelji i za narode ranjene tolikom mržnjom. Molimo i za progonitelje da ih Božje svjetlo izvede iz tame zla, nasilja i smrti.
Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured