NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Priopćenje sa sjednice Stalnoga vijeća HBK
Svjesni ozbiljnosti situacije, biskupi pozivaju političare, gospodarstvenike, javne medije i sve ostale odgovorne čimbenike u našoj domovini da daju svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti te jačanju zajedništva u našemu narodu kako bismo zajednički nadvladali sva iskušenja sadašnjega trenutka.

Pod predsjedanjem mons. Marina Srakića, đakovačko-osječkog nadbiskupa i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, u ponedjeljak 14. ožujka održana je sjednica Stalnoga vijeća HBK-a u Tajništvu HBK-a u Zagrebu. Na sjednici su sudjelovali i ostali članovi Stalnoga vijeća: kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i potpredsjednik HBK-a, mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, mons. Ivan Devčić, nadbiskup riječki, mons. Enco Rodinis, generalni tajnik, i Fabijan Svalina, zamjenik generalnoga tajnika HBK-a.

Glavne točke dnevnoga reda bile su priprema pohoda pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj i program 42. plenarnoga zasjedanja HBK-a.

Članovi Stalnoga vijeća upoznati su s poduzetim aktivnostima u sklopu priprema za Papin pohod s posebnim osvrtom na susret Svetoga Oca s predstavnicima kulture, znanosti i javnoga života u Hrvatskome narodnom kazalištu, zatim na susret s mladima na Trgu bana Josipa Jelačića te misno slavlje na hipodromu u sklopu Nacionalnoga susreta hrvatskih katoličkih obitelji.

U nastavku sjednice definirane su teme 42. plenarnog zasjedanja HBK-a koje će se održati od 29. do 31. ožujka u Zagrebu.

Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije sa zabrinutošću se osvrnulo i na aktualna zbivanja u hrvatskome društvu. Svjesni ozbiljnosti situacije, biskupi pozivaju političare, gospodarstvenike, javne medije i sve ostale odgovorne čimbenike u našoj domovini da daju svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti te jačanju zajedništva u našemu narodu kako bismo zajednički nadvladali sva iskušenja sadašnjega trenutka. Nalazimo se u prijelomnom vremenu u kojemu treba sačuvati razboritost i trijeznost, ojačati solidarnost i umnožiti molitve za dar razuma i mudrosti, jer nam predstoje važne odluke koje će dugoročno odrediti našu budućnost, ističu članovi Stalnoga vijeća HBK-a i pozivaju sve ljude dobre volje na jačanje svijesti o svojoj suodgovornosti za opće dobro svoga naroda i države.

Tajništvo Hrvatske biskupske konferencije

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured