NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Poziv članova Stalnoga vijeća HBK povodom Papinog pohoda Hrvatskoj
Pastirski pohod Svetoga Oca jedinstvena je prilika da okupljeni sa svih strana Lijepe naše - i izvan njezinih granica - u velikom hrvatskom nacionalnom euharistijskom slavlju povodom prvog Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji povjerimo Gospodinu našu prošlost, sadašnjost i budućnost, sebe i svoje obitelji, čitav hrvatski narod i sve stanovnike naše Domovine.

Nakon brojnih upita vjernika za mogućnost sudjelovanja na susretima s Papom, mi biskupi članovi Stalnoga vijeća Hrvatske biskupske konferencije, odlučili smo se ovim putem obratiti čitavoj vjerničkoj javnosti.

Sveti Otac Benedikt XVI., poglavar Katoličke Crkve, vrhovni autoritet suvremenog čovječanstva, dolazi nama Hrvatima u vremenu kad je povrijeđeno dostojanstvo našega naroda da bi nas ojačao u vjeri Boga, apsolutnoga gospodara povijesti. Dolazi nam da bi nas učvrstio u Božjoj ljubavi koja označava suosjećanje, žrtvovanje, podnošenje nepravde, prihvaćanje drugačijih, opraštanje svima koji nanose zlo. Dolazi pohoditi nas da bi nas utvrdio u Božjoj nadi da ćemo očuvati svoje narodno dostojanstvo, da će pobijediti istina i pravda.

            Pastirski pohod Svetoga Oca jedinstvena je prilika da okupljeni sa svih strana Lijepe naše - i izvan njezinih granica - u velikom hrvatskom nacionalnom  euharistijskom slavlju  povodom prvog Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji povjerimo Gospodinu našu prošlost, sadašnjost i budućnost, sebe i svoje obitelji, čitav hrvatski narod i sve stanovnike naše Domovine. Neka sudjelovanje u tom jedinstvenom slavlju s Papom bude svjedočanstvo i znak našeg iskrenog bogoljublja, čovjekoljublja i domoljublja.

Stoga pozivamo sve vas, dragi vjernici, da dođete na zagrebački Hipodrom i uključite se u zajedničku molitvu s Papom koji nama Hrvatima svojim dolaskom iskazuje osobitu čast i potvrđuje našu povezanost sa sveopćom Crkvom, kao i našu ucijepljenost u zajednicu naroda Europe i svijeta.

Dragi vjernici, braćo i sestre, svima Vama koji želite sudjelovati na euharistijskom slavlju, a niste se prijavili, bit će omogućen jednostavan pristup ulaznicama kako u vašim župama tako i na samom prostoru Hipodroma.

U duhu gesla Papinog pohoda pozivamo da tih dana budemo svi „Zajedno u Kristu".

 

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured