NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Sjednica Biskupske komisije HBK i Povjerenstva Vlade RH
Razgovaralo se i o pitanjima vezanim za provedbu Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske i provedbenih akata. Na sjednici je utvrđen i prioritet tema od zajedničkog interesa.

Sjednica Biskupske komisije Hrvatske biskupske konferencije za odnose s državom i Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom, pod predsjedanjem predsjednika Biskupske komisije kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa i metropolita i potpredsjednika HBK te predsjednice Povjerenstva gđe. Jadranke Kosor, predsjednice Vlade Republike Hrvatske, održana je danas, 25. listopada 2011. godine, u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Nakon uvodnih pozdrava Predsjednica Vlade izvijestila je o završetku pregovora za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju te o aktivnostima koje prethode pristupanju u punopravno članstvo.

Razgovaralo se i o pitanjima vezanim za provedbu Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske i provedbenih akata. Na sjednici je utvrđen i prioritet tema od zajedničkog interesa.

Sjednici su prisustvovali članovi Biskupske Komisije: mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski, mons. Ante Ivas, biskup šibenski, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački. Član Komisije mons. Ivan Devčić, nadbiskup riječki zbog ranije preuzetih obveza nije mogao sudjelovati na sjednici. Umjesto odsutnog člana, a zbog važnosti ove prve sjednice, sudjelovao je i predsjednik HBK mons. Marin Srakić, nadbiskup đakovačko-osječki. Na sjednici je sudjelovao i tajnik Biskupske komisije mons. Enco Rodinis, generalni tajnik HBK.

Prisustvovali su članovi Povjerenstva Vlade: gosp. Peter Čobanković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, gosp. Branko Bačić, ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, mr. sc. Đuro Popijač, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva, gosp. Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa i gosp. Tomislav Boban, ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom.

 

Zvonimir Ancić

predstojnik Ureda

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured