NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Sjednica Biskupske komisije HBK i Povjerenstva Vlade RH
Usuglašen je i model primjerene naknade za imovinu oduzetu pravnim osobama Katoličke crkve i to za dio dobara koja se ne mogu vratiti Katoličkoj crkvi u naravi.

Sjednica Biskupske komisije Hrvatske biskupske konferencije za odnose s državom i Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom, pod predsjedanjem predsjednika Biskupske komisije kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa i metropolita i potpredsjednika HBK i predsjednice Vlade Republike Hrvatske i predsjednice Povjerenstva Jadranke Kosor, održana je danas, 7. studenoga, u Banskim dvorima u Zagrebu.

Na sjednici su razmotreni zahtjevi pravnih osoba Katoličke crkve podneseni sukladno Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine. Usuglašen je i model primjerene naknade za imovinu oduzetu pravnim osobama Katoličke crkve i to za dio dobara koja se ne mogu vratiti Katoličkoj crkvi u naravi.

Sjednici su nazočili članovi Biskupske Komisije: mons. Ivan Devčić, nadbiskup riječki, mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski, mons. Ante Ivas, biskup šibenski, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački te tajnik Biskupske komisije mons. Enco Rodinis.

Nazočili su i članovi Povjerenstva Vlade: potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban. Sjednici je nazočio i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Zvonimir Ancić

predstojnik Ureda

 

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured