NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Priopćenje sa sjednice Stalnoga vijeća HBK
Glavna točka dnevnoga reda sjednice Stalnoga vijeća bila je priprema izvanrednog plenarnog zasjedanja HBK-a koje će se održati 23. siječnja 2012. u Zagrebu i zajedničkog zasjedanja HBK-a i BK BiH-a koje će se održati u Sarajevu 30. i 31. siječnja 2012. godine. Sa zasjedanja upućena je Poruka hrvatskih biskupa pred referendumom o pristupanju Hrvatske Europskoj Uniji.

Pod predsjedanjem mons. Marina Srakića, đakovačko-osječkog nadbiskupa i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, u utorak 17. siječnja 2012. održana je sjednica Stalnoga vijeća HBK-a u Tajništvu HBK-a u Zagrebu, Ksaverska cesta 12A. Na sjednici su sudjelovali i ostali članovi Stalnoga vijeća HBK-a: kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i potpredsjednik HBK-a, mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, mons. Ivan Devčić, nadbiskup riječki, mons. Enco Rodinis, generalni tajnik HBK-a, i Fabijan Svalina, zamjenik generalnoga tajnika HBK-a.

Glavna točka dnevnoga reda sjednice Stalnoga vijeća bila je priprema izvanrednog plenarnog zasjedanja HBK-a koje će se održati 23. siječnja 2012. u Zagrebu i zajedničkog zasjedanja HBK-a i BK BiH-a koje će se održati u Sarajevu 30. i 31. siječnja 2012. godine.

Sa zasjedanja upućena je Poruka hrvatskih biskupa pred referendumom o pristupanju Hrvatske Europskoj Uniji. Biskupi svjesni dalekosežnosti te odluke i razumijevanja strahova mnogih ističu da "više od straha od Europske Unije treba nam biti na srcu briga za razvijanje zdrave nacionalne samosvijesti i nemalih potencijala koje naša zemlja i ljudi nose u sebi". Dragocjeno narodno iskustvo kroz povijest ipak nas ohrabruje i iz tog iskustva čvrste kršćanske nade "potičemo sve katoličke vjernike i sve hrvatske građane da zajednički odbacimo strahove i svaku malodušnost te se hrabro otvorimo budućnosti", ističe se u poruci hrvatskih biskupa u kojoj se na kraju poziva sve vjernike i ljude dobre volje da u nedjelju 22. siječnja iziđu na referendum i daju po savjesti svoj odgovor na postavljeno pitanje.

Tajništvo Hrvatske biskupske konferencije

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured