NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Apel hrvatskih biskupa povodom najava izmjena zakona koje se odnose na temeljna pitanja života i obitelji
Potaknuti najavama o donošenju zakona koji reguliraju temeljna pitanja života i obitelji, pozivamo nositelje vlasti da tim vrijednostima koje su od životne važnosti za opstanak naroda pristupe s demokratskom odgovornošću. Smatramo nužnim da se poštuju prava svih osoba, osobito djece. Zakonski prijedlozi trebaju biti dostupni najširoj javnosti kako bi se svi građani i ustanove mogli uključiti u javnu raspravu kojoj treba posvetiti i dovoljno vremena.

Mi, hrvatski biskupi, s 44. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, potaknuti najavama o donošenju zakona koji reguliraju temeljna pitanja života i obitelji, pozivamo nositelje vlasti da tim vrijednostima koje su od životne važnosti za opstanak naroda pristupe s demokratskom odgovornošću. Smatramo nužnim da se poštuju prava svih osoba, osobito djece. Zakonski prijedlozi trebaju biti dostupni najširoj javnosti kako bi se svi građani i ustanove mogli uključiti u javnu raspravu kojoj treba posvetiti i dovoljno vremena.

Pozivamo i cjelokupnu hrvatsku javnost da se odgovorno i djelotvorno uključi u javnu raspravu te svojom zauzetošću doprinese što boljoj zaštiti i promicanju života i obitelji u našemu društvu. Radi se o presudnim pitanjima koja će bitno odrediti budućnost naroda i hrvatske države.

I mi, hrvatski biskupi, svjesni ozbiljnosti trenutka te svojega pastirskog poslanja i građanske odgovornosti ovim pozivom i aktivnim sudjelovanjem u javnoj raspravi želimo dati svoj doprinos u traženju najboljih zakonskih rješenja koja će štititi i promicati život i obitelj.

Biskupi Hrvatske biskupske konferencije

U Zagrebu, 19. travnja 2012.

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured