NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Priopćenje sa susreta članova HBK s redovničkim provincijalima
Središnja tema susreta bila je „Nove zajednice u Crkvi – razlikovanje duhova" o čemu je izlaganje održao o. Mihaly Szentmartoni DI.

Redoviti godišnji susret biskupa, članova Hrvatske biskupske konferencije, s redovničkim provincijalima, članovima Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica, koji imaju sjedište na području HBK održan je danas, 11. lipnja, u Zagrebu, u sjedištu HBK, Ksaverska cesta 12a.

Na početku susreta nazočne su pozdravili predsjednik HBK đakovačko osječki nadbiskup Marin Srakić i predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica o. Vinko Mamić. O središnjoj temi susreta „Nove zajednice u Crkvi – razlikovanje duhova" izlaganje je održao o. Mihaly Szentmartoni DI, predstojnik Instituta za duhovnost na rimskom Sveučilištu Gregoriana i duhovnik Papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima u Rimu.

U svojem vrlo informativnom izlaganju o. Szentmartoni prikazao je osnovne značajke crkvenih pokreta, njihove pozitivne strane kao i otvorena pitanja vezana za njihovo djelovanje unutar pastorala Crkve. Ujedno je podsjetio na temeljne kriterije razlučivanja koji proizlaze iz evanđelja i crkvenoga učiteljstva s pogledom prema budućnosti.

U nastavku je uslijedila bogata rasprava u kojoj je izražena radost zbog ovakvog susreta budući da se radi o zajedničkoj odgovornosti svih ordinarija, kako biskupa tako i provincijala.

Tajništvo Hrvatske biskupske konferencije

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured