NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Susret predsjednika HBK s glavnim ravnateljem HRT
Uz određene primjedbe i prigovore zbog propusta ili neobjektivnosti u pojedinim emisijama, istaknuto je da je javna uloga HRT-a promicati objektivnost, demokratičnost, dijalog i uvažavanje različitosti i hrvatske stvarnosti.

Pedsjednik HBK-a i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić sastao se u petak 1. ožujka 2013. s glavnim ravnateljem HRT-a gospodinom Goranom Radmanom u uredu glavnog ravnatelja HRT-a u Zagrebu.

U toj prigodi mons. Puljić poklonio je ravnatelju HRT-a fotomonografiju Zajedno u Kristu o Papinu pohodu Hrvatskoj 2011. godine. Takvu fotomonografiju nadbiskup je darovao i uredništvu Religijskog programa HRT-a. U razgovoru je naglašeno da je HRT dobro i dokumentirano pratio pastirski pohod Benedikta XVI. Hrvatskoj, kao što je isto tako dobro izvješćivao i o Papinu odreknuću prošlih dana.

Ravnatelj je upoznao predsjednika HBK-a o mogućem planiranom restrukturiranju HRT-a, pa je u tom vidu naglasio potrebu revidiranja već postojećeg Sporazuma između HBK-a i HRT-a u duhu  Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske. Sugovornici su se složili da je javna riječ vrlo odgovorna, a moć i utjecaj televizije i svih drugih medija iznimno velika. Svjesni težine odgovornosti onih koji rade u medijima istaknuta je osobita odgovornost onih koji te emisije uređuju.

Imajući u vidu važnost Hrvatske televizije i Hrvatskog radija u priopćavanju onoga što se događa u Katoličkoj Crkvi, mons. Puljić i gosp. Radman razgovarali su o nekim važnim konkretnim pitanjima. Uz određene primjedbe i prigovore zbog propusta ili neobjektivnosti u pojedinim emisijama, istaknuto je da je javna uloga HRT-a promicati objektivnost, demokratičnost, dijalog i uvažavanje različitosti i hrvatske stvarnosti. Naime, opće dobro društva i pojedinaca traži da se događaje objektivno prikazuje, a sve to u duhu tolerancije, pluralnosti, različitosti, posebice kad su u pitanju religijske teme; ne samo kad je u pitanju Katolička Crkva nego i sve druge vjerske zajednice.

 

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured