NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Susret predsjednika HBK s predsjednikom Hrvatskoga sabora
Razgovarali su o radu Hrvatskoga sabora, odnosima Katoličke Crkve i države te o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sastao se s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem. Razgovarali su o radu Hrvatskoga sabora, odnosima Katoličke Crkve i države te o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.

Leko je rekao da je Sabor u godinu i pol odradio veliki posao bitan za pristupanje Europskoj uniji. Naglasio je da će jedna od važnih uloga Sabora u Europskoj uniji biti očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa. Nadbiskup Puljić je izrazio zadovoljstvo demokratičnošću i civiliziranošću većine saborskih rasprava. Istaknuo je da Katolička Crkva podupire očuvanje hrvatskoga identiteta u EU, u čemu je bitna uloga Sabora.

Leko i mons. Puljić suglasili su se o potrebi stalnog dijaloga između države i Crkve. Predsjednik Sabora izrazio je razumijevanje za stajališta Crkve, napomenuvši kako Sabor pri donošenju zakona mora štititi interese svih hrvatskih građana i svih manjina na način da se nitko ne osjeća diskriminiran.

Nadbiskup Puljić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Republika Hrvatska prepoznala pravni subjektivitet Katoličke Crkve te što su ugovori sa Svetom Stolicom bili model po kojima je država regulirala i odnose s drugim vjerskim zajednicama.

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured