NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Ispravak netočnih navoda u Jutarnjem listu
Predstojnik Tiskovnog ureda HBK uputio je ispravak netočnih navoda glavnom uredniku Jutarnjega lista Viktoru Vresniku

            U tiskanom izdanju Jutarnjeg lista, u ponedjeljak 2. rujna 2013. godine, objavljen je članak novinarke Dragane Radusinović s nadnaslovom „Otkrivamo tajno poslovanje hrvatskih neprofitnih organizacija" i naslovom „Mamić, Vidošević i Caritas svake godine dobiju po pola milijarde kuna" u kojem su iznesene neistinite informacije o Hrvatskom caritasu koje štete ugledu i poslovanju te ustanove. Budući da se iz opreme teksta može  zaključiti da je Hrvatski Caritas jedna od onih „organizacija koje zloupotrebljavaju novac poreznih obveznika" molimo da u skladu sa Zakonom o medijima, objavite slijedeći ispravak:

            1. U opremi teksta objavljena je fotografija mons. Fabijana Svalina, ravnatelja Hrvatskog Caritasa, a preko fotografije iznos od 30,9 milijuna kuna uz koji je navedeno da je  dodijeljen Caritasu Zagrebačke nadbiskupije. Hrvatski Caritas je krovna organizacija mreže nad/biskupijskih Caritasa. Nad/biskupijski Caritasi su u svom djelovanju i financijskom poslovanju posve neovisni od Hrvatskog Caritasa, pa tako i Caritas Zagrebačke nadbiskupije za koji navodite da je primio spomenuti iznos iz sredstava državnog proračuna.

            2. Hrvatski Caritas redovito podnosi godišnja izvješća za sva sredstva, pa tako i ona koja se za potrebe domaćih ili inozemnih projekata dobiju od Vlade RH ili relevantnih Ministarstava.

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured