NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Susret kardinala Josipa Bozanića i ministra Orsata Miljenića
Razmotrili su aktualna pitanja odnosa Crkve i države, pitanja vezana uz rad Komisija, te su definirali točke za neposredan rad Komisija. Potom je održana sjednica Mješovitog povjerenstva Vlade RH i HBK za izradu popisa imovine oduzete Katoličkoj Crkvi za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine i za izradu prijedloga rješavanja problema te koordinaciju aktivnosti tijela državne uprave.

U prostorima Hrvatske biskupske konferencije susreli su se 21. listopada 2013. godine kardinal Josip Bozanić, predsjednik Biskupske komisije HBK za odnose s državom i Orsat Miljenić, ministar pravosuđa RH, predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade RH.

Razmotrili su aktualna pitanja odnosa Crkve i države, pitanja vezana uz rad Komisija, te su definirali točke za neposredan rad Komisija.

Potom je održana sjednica Mješovitog povjerenstva Vlade RH i HBK za izradu popisa imovine oduzete Katoličkoj Crkvi za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine i za izradu prijedloga rješavanja problema te koordinaciju aktivnosti tijela državne uprave. Sjednicom su predsjedali kardinal Josip Bozanić i ministar Orsat Miljenić. Nazočni su bili supredsjedatelji gđa. Sandra Artuković Kunšt i mons. Fabijan Svalina, te članovi Povjerenstva. Sjednici je nazočio i glavni državni odvjetnik g. Mladen Bajić. Raspravljalo se o teškoćama u dosadašnjem radu Mješovitog povjerenstva, te su predloženi novi načini za daljnji rad i postupanje u realizacijama zamjene za pravomoćno donesena rješenja upravnih tijela RH.

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured