NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Hrvatski Caritas uputio pomoć Caritasima Đakovačko osječke nadbiskupije i Požeške biskupije
Iz Interventnoga fonda Hrvatski je Caritas danas uputio i 100.000 kn namijenih nabavi najnužnijih namirnica za obitelji postradale u poplavi za koje skrbe Caritas Požeške biskupije i Đakovačko-osječke nadbiskupije. Djelatnici i volonteri biskupijskih, dekanatskih i župnih Caritasa uključeni su u pomaganje stanovnicima poplavljenih područja. Najteža situacija je na području Županje i općina Štitar, Bošnjaci, Drenovci, Vrbanja i Gunja, Slavonskog Šamca, Ciglenika i Bečica, kao i na pleter-ničkom području te u Požeškoj kotlini, koja je pod vodom.

Caritasu Požeške biskupije i Đakovačko-osječke biskupije namijenjeno 100.000 kn za nabavu najnužnijih namirnica za pomoć postradalim obiteljima

Uslijed velikih materijalnih stradanja i brojnih ugroženih obitelji i domaćinstava uzrokovanih poplavama u kontinentalnoj Hrvatskoj izlijevanjem Save, Hrvatski je Caritas 17. svibnja – odlukom svojega predsjednika mons. Josipa Mrzljaka – pokrenuo akciju prikupljanja pomoći poplavljenima.

Iz Interventnoga fonda Hrvatski je Caritas danas uputio i 100.000 kn namijenih nabavi najnužnijih namirnica za obitelji postradale u poplavi za koje skrbe Caritas Požeške biskupije i Đakovačko-osječke nadbiskupije. Djelatnici i volonteri biskupijskih, dekanatskih i župnih Caritasa uključeni su u pomaganje stanovnicima poplavljenih područja. Najteža situacija je na području Županje i općina Štitar, Bošnjaci, Drenovci, Vrbanja i Gunja, Slavonskog Šamca, Ciglenika i Bečica, kao i na pleterničkom području te u Požeškoj kotlini, koja je pod vodom.

Hrvatski Caritas zahvaljuje hrvatskim građanima koji su u proteklih nekoliko dana velikodušno darovali svoja novčana sredstva i ostala materijalna dobra, ponudili smještaj i osobni angažman u neposrednom pomaganju stradalima na terenu, kao i svima koji se javljaju i raspituju o pokretanju lokalnih akcija prikupljanja pomoći te onima koji nazivaju donacijski telefon Hrvatskog Caritasa.

"Našim sugrađanima koji su morali napustiti svoje domove i svima onima kojima strepe za neposrednu budućnost i moraju se suočiti s bolnim gubitcima, želimo reći da nisu, i neće ostati, sami", poručuje mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

Pozivamo i dalje sve građane kao i hrvatske poslovne subjekte – osobito vjerne podupiratelje akcija i programa namijenih žurnoj pomoći – da svojim novčanim prilozima, a tvrtke i donacijama proizvoda, priskoče u pomoć svojim postradalim sugrađanima svjedočeći socijalnu osjetljivost i djelatnu ljubav.

U akciju je moguće uključiti se:

·         uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175; SWIFT PBZGHR2X

·         pozivom na donacijski telefon 060 9010 (6,25kn po pozivu, PDV uključen)

·         on-line uplatama na www.caritas.hr

·         građani se o ostalim konkretnim mogućnostima uključenja u akciju mogu informirati u najbližem biskupijskom ili župnom caritasu.

Kontakt: Boris Peterlin, 01 5635046; 0912635011; boris.peterlin@caritas.hr

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured