NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Božićna čestitka predsjednika HBK patrijarhu SPC i pravoslavnim poglavarima u Republici Hrvatskoj
Kao što je Bog nama pokazao svoju blizinu i ljubav pozvani smo i mi isto pokazivati jedni drugima. U tome duhu neka nam i ovaj Božić bude nadahnuće da se u svim našim susretima odražava ljepota Božje blizine i da rastemo u vjerničkome zajedništvu dok na svojim životnim putovima nastojimo slijediti primjer života našega Gospodina Isusa Krista, ističe se u čestitci predsjednika HBK

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić čestitao je Božić vjernicima Srpske pravoslavne Crkve i Makedonske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj. Čestitke je uputio patrijarhu SPC gospodinu Irineju, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom o. Porfiriju, episkopu dalmatinskom Fotiju i protojereju o. Kirku Velinskom iz MPC.

U svojoj čestitci patrijarhu Irineju predsjednik Hrvatske biskupske konferencije je istaknuo: „Proslava rođenja Spasitelja našega Isusa Krista svake nas godine iznova ispunja osjećajem poniznosti i velike zahvalnosti. Dobri naš Otac nebeski unatoč svoj našoj malenosti darovao nam je svoga Sina, došao je među nas postavši jednim od nas. Pred tim velikim otajstvom ostajemo zatečeni, zahvalni s jedne strane za toliku ljubav koju nam je iskazao Otac, a s druge strane pitajući se kako uzvratiti na tu ljubav. Isus nam je pokazao put: "Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!" Iv 15,12.

Kao što je Bog nama pokazao svoju blizinu i ljubav pozvani smo i mi isto pokazivati jedni drugima. U tome duhu neka nam i ovaj Božić bude nadahnuće da se u svim našim susretima odražava ljepota Božje blizine i da rastemo u vjerničkome zajedništvu dok na svojim životnim putovima nastojimo slijediti primjer života našega Gospodina Isusa Krista.

Neka nam u našem hodu prema Gospodinu bude pomoć i snaga moćni zagovor naše nebeske Majke, Blažene Djevice i Bogorodice Marije.

Vama osobno, svim episkopima, svećenstvu, đakonima, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve želim blagoslovljen Božić i obilje svakoga blagoslova od Gospodina u novoj 2015. godini.", stoji u čestitci nadbiskupa Puljića.

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured