NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Pripreme za Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji
U nedjelju 19. travnja Susret počinje uvodnim programom u 10 sati. Svetu misu u 12 sati predvodi kardinal Josip Bozanić, a propovijedat će mons. Valter Župan. U slučaju povoljnog vremena sve će se odvijati u perivoju Trsatskog svetišta, a alternativna lokacija je Dvorana Mladosti na Trsatu. Prijave za Susret vrše se preko župnika i (nad)biskupijskih povjerenika za pastoral braka i obitelji.

Operativni odbor za organizaciju Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji sastao se u petak, 6. ožujka 2015., u Franjevačkom samostanu na Trsatu u Rijeci pod predsjedanjem biskupa Valtera Župana, predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj. Razmatrane su i definirane završne pojedinosti organizacije i održavanja Susreta. Raspoređene su preostale liturgijske i i izvanliturgijske uloge, a bilo je riječi i o pristiglim svjedočanstvima za uvodni dio programa kao i o video svjedočanstvima koja su već dostupna na mrežnoj stranici Susreta (www.susretobitelji.hr). Zaključeno je da se preostalo vrijeme iskoristi za veću popularizaciju Susreta i poticaj obiteljima na završnu pripravu te dolazak na Trsat.

Ako vremenske prilike dopuste na uočnicu Susreta u subotu, 18. travnja, u 19 sati u katedrali sv. Vida započeo bi večernji program uz Zavjetnu spomen-svijeću hrvatskih katololičkih obitelji, a nastavio bi se procesijom do Svetišta Majke Božje Trsatske. U bazilici Svetišta u 20 sati bit će upriličena pjevana molitva Večernje. U nedjelju 19. travnja Susret počinje uvodnim programom u 10 sati. Svetu misu u 12 sati predvodi kardinal Josip Bozanić, a propovijedat će mons. Valter Župan. U slučaju povoljnog vremena sve će se odvijati u perivoju Trsatskog svetišta, a alternativna lokacija je Dvorana Mladosti na Trsatu. Prijave za Susret vrše se preko župnika i (nad)biskupijskih povjerenika za pastoral braka i obitelji.

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured