NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Operativni sastanak Caritasa Internationalis, Hrvatskog Caritasa i Caritasa Slovenije
Gđa Tkalec istaknula je kako je Caritas Internationalis spreman osigurati raspoloživu tehničku pomoć te mobilizirati i financijska sredstva Konfederacije Caritasa u svijetu kako bi pomogao i Hrvatskom Caritasu da putem svoje mreže, a u okviru apela za hitne intervencije, osigura što dostojanstveniju pomoć u zbrinjavanju izbjeglica i migranata koji s Bliskog Istoka i Afrike pristižu u Zapadnu Europu.

Operativni sastanak u sklopu priprema za odgovor Caritasove mreže u Hrvatskoj na izbjegličku krizu održan je jučer, 10. rujna 2015., u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Prvom dijelu susreta nazočili su mons. Enco Rodinis, generalni tajnik HBK, mons. Fabijan Svalina, zamjenik generalnog tajnika HBK i ravnatelj Hrvatskog Caritasa te direktorica Caritasa Internationalis za hitne intevencije gđa Suzanna Tkalec. Gđa Tkalec istaknula je kako je Caritas Internationalis spreman osigurati raspoloživu tehničku pomoć te mobilizirati i financijska sredstva Konfederacije Caritasa u svijetu kako bi pomogao i Hrvatskom Caritasu da putem svoje mreže, a u okviru apela za hitne intervencije, osigura što dostojanstveniju pomoć u zbrinjavanju izbjeglica i migranata koji s Bliskog Istoka i Afrike pristižu u Zapadnu Europu.

Drugom dijelu sastanka nazočili su predstavnici Caritasa Slovenije gđa Jana Lampe i g. Peter Tomažič te djeatnici Hrvatskog Caritasa Boris Peterlin i Suzana Borko. Razmijenjene su informacije o do sada poduzetim koracima, planovima i mogućim načinima koordinacije zbrinjavanja izbjeglica na prolasku kroz Hrvatsku i Sloveniju.

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured