NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Predsjednik Vlade gosp. Orešković primio članove Stalnog vijeća HBK
Ocijenjeno je kako su odnosi između države i Katoličke Crkve dobri te je istaknuta dobra suradnja na socijalnom, kulturnom i obrazovnom planu.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković primio je

  danas u Banskim dvorima članove Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije: predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića, potpredsjednika HBK zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. Đuru Hranića, porečkog i pulskog biskupa mons. Dražena Kutlešu te generalnog tajnika HBK mons. Enca Rodinisa. Sastanku su nazočili prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, potpredsjednik Vlade Božo Petrov i ministar pravosuđa Ante Šprlje. Razgovaralo se o predstojećem susretu premijera s papom Franjom u Rimu. Obostrano je istaknuta važnost postupka kanonizacije blaženog kardinala Stepinca. Predstavnici HBK izrazili su uvjerenje da će nedavno formirana mješovita komisija što prije završiti s radom.

Ocijenjeno je kako su odnosi između države i Katoličke Crkve dobri te je istaknuta dobra suradnja na socijalnom, kulturnom i obrazovnom planu. Posebno je naglašena važnost zajedničkog zauzimanja za hrvatski narod u susjednoj Bosni i Hercegovini što će biti jedna od tema na sutrašnjem susretu s papom Franjom.

Zaključno su obje strane izrazile spremnost da se crkvena i državna komisija redovito susreću kako bi što učinkovitije mogle rješavati pitanja od zajedničkog interesa.

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured