NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Predsjednik HBK čestitao židovskim vjernicima Pesah
Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku povodom židovskog blagdana Pesaha rabinu Židovske zajednice Bet Israel Kotelu Da Donu i rabinu Židovske općine Zagreb Lucijanu Moši Preleviću.

U čestitci predsjednika HBK se navodi:

„Pesah je jedna od najdugovječnijih svetkovina koju Židovi obilježavaju u kontinuitetu već više od 2.500 godina. Ona je spomen na velika djela što ih je Bog učinio svom izabranom narodu, te ga u svojoj beskrajnoj dobroti i ljubavi izbavio iz ropstva u Egiptu i poveo na put slobode u zemlju obećanja. Tekstovi iz Svetoga Pisma tako zorno i životno opisuju djelo Svemogućega koji prati, brani i pomaže svoj narod na putu u obećanu zemlju. A za uzvrat tražeći samo vjernost i pouzdanje u Njegovu providnost i zaštitu. S pravom se onda Pesah slavi više dana.

Poštovani gospodine Rabine, u osobno ime, kao i u ime vjernika katolika upućujem iskrene čestitke za svetkovinu ovogodišnjeg Pesaha Vama i svim članovima Vaše zajednice. Neka i ovogodišnje slavlje, koje ima tako dugu i znakovitu povijest, donese svim članovima Vaše zajednice osjećaj ljepote, značenja i snage Božje prisutnosti i blizine koja neka urodi obiljem svakog Božjeg blagoslova."

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured