NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Priopćenje s izvanrednog zasjedanja HBK
Na zasjedanju je bilo govora o sustavnom pastoralnom djelovanju i zauzimanju za život od začeća do prirodne smrti. Biskupi su glavni dio zasjedanja posvetili pitanjima vezanima uz preustroj i reorganizaciju Tajništva HBK.

U srijedu, 25. siječnja 2017. godine održano je izvanredno plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem mons. Želimira Puljica. Na zasjedanju je bilo govora o sustavnom pastoralnom djelovanju i zauzimanju za život od začeća do prirodne smrti. Predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj mons. Mate Uzinić, izvijestio je biskupe o susretu s udrugama koje se u svojim aktivnostima zauzimaju za ljudski život. Biskupi podržavaju rad svih udruga koje se svojim djelovanjem, svaka na svoj način, zalažu za život od začeća do naravne smrti. Pozivaju ih da neka međusobno surađuju u zauzimanju za vrijednosti života i evanđelja.

Biskupi su glavni dio zasjedanja posvetili pitanjima vezanima uz preustroj i reorganizaciju Tajništva Hrvatske biskupske konferencije. U tom su vidu prema Statutu i novom Pravilniku HBK rasporedili službe u Tajništvu HBK: za novog generalnog tajnika HBK izabran je mons. Petar Palić, svećenik Dubrovačke biskupije, za ekonoma HBK (ta služba više neće biti povezana sa službom generalnog tajnika) izabran je mons. Enco Rodinis, svećenik Krčke biskupije, koji je i voditelj Financijskog ureda HBK. On će i nadalje vršiti službu ravnatelja Središnje ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, a do daljnjega bit će i vršitelj dužnosti ravnatelja Informativne katoličke agencije i pročelnika Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve. Mons. Fabijan Svalina, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije nastavlja vršiti službu ravnatelja Hrvatskoga Caritasa, a izabran je za koordinatora preseljenja Hrvatskoga katoličkog radija i Informativne katoličke agencije te za koordinatora preustroja ustanova koje ulaze u Hrvatsku katoličku mrežu.

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured