NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Predsjednik HBK čestitao židovskim vjernicima Pesah
Taj veliki Božji zahvat u povijest židovskoga naroda trajni je podsjetnik na Božju prisutnost u ljudskoj povijesti i njegovo stalno zauzimanje za čovjeka što je izvor nade u svim povijesnim previranjima i nedaćama.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku povodom židovskog blagdana Pesaha rabinu Židovske zajednice Bet Israel Kotelu Da Donu i rabinu Židovske općine Zagreb Lucijanu Moši Preleviću u kojoj stoji:

Pesah je spomen na velika Božja djela koja je učinio izabranom narodu te ga izbavio iz egipatskog ropstva i uveo ga u obećanu zemlju. Taj veliki Božji zahvat u povijest židovskoga naroda trajni je podsjetnik na Božju prisutnost u ljudskoj povijesti i njegovo stalno zauzimanje za čovjeka što je izvor nade u svim povijesnim previranjima i nedaćama.

Poštovani gospodine Rabine, u osobno ime, kao i u ime katoličkih vjernika čestitam Vama i svim članovima Vaše zajednice svetkovinu Pesaha uz želju da vas dragi Bog obdari svakim dobrom i blagoslovom.

"

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured