NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Čestitka predsjednika HBK za Ramazanski bajram
U povodu Ramazanskog bajrama izvolite, poštovani muftija ef. Hasanoviću, primiti moje čestitke s dobrim željama da vrijeme posta i ramazanske molitve urodi obiljem blagoslova i dobrih djela svima koji su tih dana s vjerom, žrtvom i molitvom proveli dane Ramazana.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je u povodu Bajrama čestitku muftiji Azizu Hasanoviću i Islamskoj zajednici u Hrvatskoj.

"Ramazan kao mjesec Allahove milosti i oprosta osobito je blagoslovljeno vrijeme kada se muslimani diljem svijeta lišavaju zemaljskih užitaka kako bi ojačali svoj duh. Post, naime, kao ramazanski obred ostavlja pozitivan utjecaj na ljudski organizam, te pomaže učiti se strpljivosti i izdržljivosti. Plodovi takvih dnevnih vježbi doprinose da ljudi postanu solidarni s gladnima i siromasima u našoj sredini i diljem svijeta. U povodu Ramazanskog bajrama izvolite, poštovani muftija ef. Hasanoviću, primiti moje čestitke s dobrim željama da vrijeme posta i ramazanske molitve urodi obiljem blagoslova i dobrih djela svima koji su tih dana s vjerom, žrtvom i molitvom proveli dane Ramazana. Ne trebam isticati da Katolička Crkva s poštovanjem gleda na sve koji se mole i klanjaju „jedinomu Bogu, milosrdnom i svemogućem stvoritelju neba i zemlje" (Nostra Aetate 3).

Prenesite, molim Vas, moje čestitke svim vjernicima Islamske zajednice u RH sa željom neka s katolicima nastoje oko izgradnje općeg dobra, međusobnog razumijevanja i promicanja socijalne pravde, čudoređa, mira i slobode", stoji u čestitki predsjednika HBK nadbiskupa Puljića.

Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured