NaslovnicaCrkva u HrvatskojHBKAktualnoKnjižnica
Najava središnjeg misnog slavlja „Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH“
Euharistijsko slavlje treće korizmene nedjelje, 4. ožujka, predvodi mons. Franjo Komarica, biskup banjalučki i predsjednik Caritasa Banjalučke biskupije, a propovijeda mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski i predsjednik Hrvatskog Caritasa.

Samostanska i župna crkva Uznesenja Marijina u Jajcu, u Bosni i Hercegovini, ovogodišnji je domaćin središnjeg misnog slavlja „Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini". Euharistijsko slavlje treće korizmene nedjelje, 4. ožujka, predvodi mons. Franjo Komarica, biskup banjalučki i predsjednik Caritasa Banjalučke biskupije, a propovijeda mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski i predsjednik Hrvatskog Caritasa.

Koncelebrirat će ravnatelji: mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine; mons. Miljenko Aničić, ravnatelj Caritasa Banjalučke biskupije; preč. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije; preč. Ante Komadina, ravnatelj Caritasa hercegovačkih biskupija te mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

Osim djelatnika Caritasa iz Bosne i Hercegovine, članova župne zajednice te domaćina franjevaca, na misnom slavlju okupit će se i vjernici iz susjednih župa.

Prijenos misnog slavlja bit će na prvom programu HTV-a s početkom u 10 sati.

Milostinja prikupljena treće korizmene nedjelje u svim župama u Hrvatskoj namijenjena je podržavanju projekata socijalne i karitativne pomoći pojedincima i ustanovama, poticanju aktivnosti socijalnog poduzetništva, stipendijama i edukacijskim programima, a realizira se u suradnji s Caritasom u Bosni i Hercegovini.

U akciju se možete uključiti i pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen); uplatom na račun Hrvatskog Caritasa, IBAN: HR05 2340 0091 1000 80340, poziv na br. 101, SWIFT/BIC: PBZGHR2X; uplatom novčanog dara u župi ili on-line donacijom na www.caritas.hr


Svetac dana
Najave
Linkovi

Sveta Stolica

Europa

Informativna katolička agencija

Hrvatski katolički radio

Hrvatski caritas

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Ured za obitelj HBK

Ured za mlade HBK

Nacionalni katehetski ured